Case Studies

Lees hier onze klantverhalen

Business Intelligence bij Laarakkers

Laarakkers is van oorsprong een loonbedrijf dat direct na de Tweede Wereldoorlog is opgericht en in de decennia daarna doorgegroeid tot een hypermodern sloopbedrijf waarmee zij opdrachtgevers ontzorgen op het gebied van onder andere sloopwerk, grondstukrevitalisering, asbestverwijdering en bodemsanering.

Oplossing

In het afgelopen jaar heeft DataPeak Business Intelligence mogen implementeren bij Laarakkers, met als doel om informatie snel toegankelijk te maken binnen de organisatie en dat alles met een druk op de knop. Daarbij is gebruik gemaakt van TimeXtender om geautomatiseerd een datawarehouse op te zetten met data afkomstig uit verschillende soorten databases en TARGIT voor het maken van de visualisaties in de vorm van dashboards.

Voor meerdere afdelingen binnen de organisatie zijn dashboards opgesteld om real-time informatie beschikbaar te stellen aan de gebruikers. Bij een aantal dashboards hebben we er voor gekozen om het systeem zo in te richten, dat deze de gebruikers proactief informeert op basis van vooraf ingestelde waardes waaraan voldaan moet worden. Gebruikers kunnen geïnformeerd worden door middel van een e-mail met relevantie informatie, maar ook met een pushbericht van de app op de telefoon. De dashboards opgesteld voor Laarakkers scheppen meerwaarde door snel de juiste inzichten te bieden en stuurinformatie te verzorgen.

Case studie BI

Klantervaring

Datapeak heeft ons erg geholpen om betere inzichten te verkrijgen in de dagelijkse managementinfo. Dit was niet makkelijk door de verschillende administratiesystemen ivm de 2 landen waar we actief zijn.

Door onze verschillende bedrijven en dienstverleningen verloren we het overzicht. Datapeak heeft een op maat gemaakt dashboard gebouwd met real time informatie over de verschillende bedrijven en per land. Dit geeft actuele en accurate inzichten, zodat wij daardoor betere beslissingen kunnen nemen voor de toekomst. Deze gaven het MT zoveel duidelijkheid dat we voor een aantal afdelingen de relevante informatie op maat hebben laten bouwen.

Het geeft ons een voorsprong en helpt bij het goed in de grip houden van de organisatie.

Wiljan Laarakkers

Contactformulier

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen contact met u op. Ook kunt u ons bellen

Contactgegevens

  • 06 - 52 68 23 60
  • jelle@datapeak.nl